Bedste Julefortællinger - se top 8

blandt 8 julefortællinger
Udsalg - spar 10 % Julefortællinger - Adam Price - Bog

Fundet hos Gucca.dk og 1 andre - spar 80 kr.

Julefortællinger - Adam Price - Bog

169,95 kr. 250 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Kort beskrivelse

 • Samling af ti danske forfatteres historier
 • Hyggelige, rørende og overrumplende fortællinger
 • Indbundet i hardcover, 224 sider
 • Måler 22,8 x 15,6 x 2,3 cm
 • Perfekt gave til julen

Længere beskrivelse af Julefortællinger - Adam Price - Bog:

"Julefortællinger - Skønlitteratur & Fiktion - hardcover" er en samling af ti historier af nogle af de bedste danske forfattere såsom Adam Price, Eva Tind, Iben Mondrup og Johanne Bille m.fl. Bogen er udgivet af Politikens Forlag og udkom den 28. oktober 2022.

Bogen indeholder historier om julen, der er hyggelige, livsforandrende, ensomme, overrumplende, givende, chokerende og dybt rørende. Forfatterne tager os med på en rejse gennem forskellige julestemninger og udvider denne jule-horisont. Nogle af historierne vil få læseren til at genkende egne julestemninger, mens andre vil få os til at tænke taknemmeligt tilbage på denne egen jul med alle dens herligheder og mangler.

Bogen er indbundet i hardcover og har 224 sider på dansk. Den måler 22,8 x 15,6 x 2,3 cm og er en oplagt gave til advent, mandelgave eller julegave - enten til én selv eller til en elsket.

"Julefortællinger - Skønlitteratur & Fiktion - hardcover" er en ærlig og faktuel beskrivelse af en bog, der vil være en perfekt følgesvend i julen. Historierne er sandfærdige og berører læserens følelser og minder om, hvad julen virkelig handler om.

Se hos billigste forhandler

Udsalg - spar 10 % Julefortællinger - Astrid Lindgren - Bog

Fundet hos Gucca.dk og 1 andre - spar 40 kr.

Julefortællinger - Astrid Lindgren - Bog

159,95 kr. 199,95 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Kort beskrivelse

 • Antologi af Astrid Lindgrens julehistorier
 • Hardcover med 192 sider
 • Velegnet til børn 6-12 år
 • Perfekt til juletradition
 • Fyldt med magi og eventyr

Længere beskrivelse af Julefortællinger - Astrid Lindgren - Bog:

Julefortællinger - Børnebog - Hardcover er en antologi af Astrid Lindgrens mest elskede julehistorier, som er samlet i en fantastisk bog. Bogen er nyoversat af Kina Bodenhoff og er udgivet af Gyldendal i november 2018. Den er perfekt til børn i alderen 6-12 år, der ønsker at læse om julen, som den var i gamle dage.

Bogens indhold spænder fra barndommens jul i forskellige dele af verden, som foregik i Bulderby, Katholt og Junibakken, og andre steder. Forfatteren Astrid Lindgren har en unik evne til at beskrive julen på en måde, der appellerer til både børn og voksne. Hendes fortællinger er fyldt med magi, eventyr og glæde, og de vil helt sikkert bringe julehyggen frem i børnenes øjne.

Bogen er indbundet i hardcover og har 192 sider. Den har målene 25,8 x 19,8 x 2 cm og er velegnet til at læse i sengen eller i sofaen. Bogen er en smuk og holdbar udgave, der vil holde i mange år og vil være en dejlig juletradition at tage frem hvert år.

Alt i alt er Julefortællinger - Børnebog - Hardcover en fantastisk bog, som er perfekt til at læse højt for børnene i julen eller til at give som gave til en, du holder af. Astrid Lindgrens magiske fortællinger vil helt sikkert bringe glæden og julestemningen frem i alle.

Se hos billigste forhandler

Julegæsten - Julefortællinger Incl. Cd - Jeppe Aakjær - Bog

Fundet hos Gucca.dk

Julegæsten - Julefortællinger Incl. Cd - Jeppe Aakjær - Bog

209,95 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Forhandlerens beskrivelse af Julegæsten - Julefortællinger Incl. Cd - Jeppe Aakjær - Bog:

Julefortællingerne bliver af nogle litterater beskrevet som gammeldags, endda sentimentale, hvilket de langt fra er. De er skrevet med formålet at få de svageste i samfundet til at læse! De er...

Se hos billigste forhandler

Olympia I Underbyen - En Julefortælling I 24 Afsnit - Benni Bødker - Bog

Fundet hos Gucca.dk og 1 andre - spar 70 kr.

Olympia I Underbyen - En Julefortælling I 24 Afsnit - Benni Bødker - Bog

149,95 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Forhandlerens beskrivelse af Olympia I Underbyen - En Julefortælling I 24 Afsnit - Benni Bødker - Bog:

Hvad nu, hvis verden er helt anderledes, end du tror? Hvad hvis nisser og underjordiske væsner findes i virkeligheden? Hvad hvis der ligger en by under byen? Og hvad hvis der findes drager og...

  Mærke
 • Alvilda
Se hos billigste forhandler

Sophias Julefortællinger - Sophia De Mello Breyner Andresen - Bog

Fundet hos Gucca.dk

Sophias Julefortællinger - Sophia De Mello Breyner Andresen - Bog

139,95 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Forhandlerens beskrivelse af Sophias Julefortællinger - Sophia De Mello Breyner Andresen - Bog:

Sophias Julefortællinger: Juleaften i Joanas hus er fuld af overflod og glæde. Pigen husker dog på sin ven Manuel, som hverken får gaver eller et fyldt bord på en så speciel aften. Hun beslutter...

Se hos billigste forhandler

Finurlige Julefortællinger - John Weinreich - Bog

Fundet hos Gucca.dk

Finurlige Julefortællinger - John Weinreich - Bog

109,95 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Forhandlerens beskrivelse af Finurlige Julefortællinger - John Weinreich - Bog:

Isenkræmmer Madsen fra Affenrade var ikke selv bevidst om den magi, han udløste, når han drømte. Men nisser og andet godtfolk var afhængige af den. Disse væsner var heller ikke bevidste om,...

Se hos billigste forhandler

Julefortællinger For Alle - Jette Steen - Bog

Fundet hos Gucca.dk

Julefortællinger For Alle - Jette Steen - Bog

99,95 kr.
Se hos billigste forhandler
Priser

Forhandlerens beskrivelse af Julefortællinger For Alle - Jette Steen - Bog:

En julebog til oplæsning ved hyggestunder med familie og venner i tiden op til jul. Historierne omhandler næstekærlighed, moral, skuffelser, glæder og meget andet men fælles for dem...

Se hos billigste forhandler


Ofte stillede Julefortællinger-spørgsmål

Er der julefortællinger, der er kendt for at have en særlig morale?

Ja, der er flere julefortællinger, der er kendt for at have en særlig morale. En af de mest kendte er Charles Dickens' "En Julefortælling", hvor hovedpersonen Ebenezer Scrooge gennemgår en livsændrende transformation efter at have mødt tre ånder, der viser ham hans fortid, nutid og fremtid. Fortællingen har en stærk morale om at værdsætte livet og ikke lade grådighed og egoisme kontrollere ens handlinger.

En anden kendt julefortælling med en særlig morale er "Den Lille Pige med Svovlstikkerne" af H.C. Andersen. Fortællingen følger en lille pige, der fryser i den kolde vinter og forsøger at sælge svovlstikker. Efter at have tændt en svovlstik ser hun smukke visioner af en varm ovn og sin bedstemor, der er gået bort. Fortællingen har en stærk morale om medfølelse og medmenneskelighed, og opfordrer læseren til at tænke på dem, der lider i julen.

Endelig er der også "Rudolf med den røde tud", som handler om en rensdyr med en unik egenskab, der gør ham til en mobbeoffer blandt de andre rensdyr. Fortællingen har en stærk morale om accept og inklusion, og viser at det er vigtigt at acceptere og værdsætte forskelle hos andre.

Disse tre julefortællinger er alle kendt for at have stærke moralebudskaber, der er relevante både i juletiden og året rundt.

Hvad er forskellen på en julefortælling og en julehistorie?

En julefortælling og en julehistorie ligner hinanden på mange måder, men der er også nogle forskelle. Generelt set, er en julefortælling ofte mere poetisk og symbolsk end en julehistorie. En julefortælling kan have flere lag af betydning og kan bruge symbolik til at formidle sin kernebudskab.

En julehistorie på den anden side, er ofte mere lineær og fokuserer mere på handlingen. Det betyder ikke, at en julehistorie ikke kan have et budskab, men det er typisk mere åbenlyst og mindre subtilt end i en julefortælling.

En anden forskel er, at julefortællinger ofte har en mere religiøs eller åndelig tilgang end julehistorier. Dette skyldes, at mange julefortællinger har deres rødder i religiøse traditioner og myter. På den anden side kan julehistorier være mere folkelige og have en mere hverdagsagtig tilgang.

I sidste ende er forskellen mellem en julefortælling og en julehistorie ikke altid klart defineret. Det afhænger meget af den enkelte fortælling eller historie, og hvordan den er skrevet og fortalt. Men generelt set, kan man sige, at en julefortælling har en mere poetisk og symbolsk tilgang, mens en julehistorie er mere lineær og fokuseret på handlingen.

Kan man finde julefortællinger, der er inspireret af virkelige begivenheder?

Ja, det er muligt at finde julefortællinger, der er inspireret af virkelige begivenheder. Mange af de mest kendte julefortællinger, såsom "En Julefortælling" af Charles Dickens, er faktisk inspireret af virkelige begivenheder og personer. Dickens selv havde en hård barndom og var vidne til mange sociale uretfærdigheder, hvilket inspirerede ham til at skrive om emner som fattigdom og social ulighed i sine romaner, herunder "En Julefortælling".

Derudover findes der også julefortællinger, der er baseret på virkelige begivenheder fra historien. For eksempel kan man læse om julefreden under Første Verdenskrig, hvor soldater på begge siden af skyttegravene midlertidigt lagde våbnene ned og fejrede julen sammen. Der er også historier om julemirakler og heltegerninger fra virkeligheden, som kan inspirere og røre os i juletiden.

Så ja, der er mange julefortællinger derude, der er inspireret af virkelige begivenheder. Det kan være en god måde at få et indblik i historien og samtidig blive inspireret af de håbefulde og hjertevarmende historier, der findes derude.

Er der forskel på julefortællinger for børn og voksne?

Ja, der er en forskel på julefortællinger for børn og voksne. Julefortællinger for børn er ofte mere fokuseret på den magiske og fantasifulde del af julen, som fx julemanden, nisser og rensdyr. Disse fortællinger er ofte mere underholdende og lette at forstå for børnene, og kan være med til at skabe en følelse af spænding og forventning i tiden op til julen.

Julefortællinger for voksne derimod, kan have en mere dybdegående og filosofisk tilgang til julens budskab. Disse fortællinger kan være mere reflekterende og eftertænksomme og kan være med til at minde os om, hvad julen egentlig handler om - nemlig kærlighed, tilgivelse og håb. Julefortællinger for voksne kan også være mere historiske og traditionelle, og kan give os et indblik i, hvordan julen blev fejret i gamle dage.

Det er dog vigtigt at huske på, at disse forskelle ikke er absolutte, og der kan være julefortællinger, som både børn og voksne kan nyde og lære af. Det kommer helt an på fortællingens budskab og formål.

Er der julefortællinger, der er særligt stemningsfulde?

Ja, der er helt sikkert julefortællinger, der er særligt stemningsfulde. Nogle af de mest kendte og elskede julefortællinger, der skaber en helt særlig julestemning, er Charles Dickens' "Et juleeventyr", O. Henrys "The Gift of the Magi" og H.C. Andersens "Grantræet". Disse fortællinger har alle en rørende og hjertevarmende stemning, der får læseren til at føle sig i julestemning og ønske at dele glæde og kærlighed med andre. Der er også mange andre julefortællinger, der kan være særligt stemningsfulde afhængigt af personens individuelle smag og præferencer. Generelt er julefortællinger, der fokuserer på familie, venner og fællesskab, og som har en positiv og håbefuld tone, ofte dem, der skaber den mest stemningsfulde juleoplevelse.

Er der julefortællinger, der er særligt velegnede til at læse op ved julefrokoster?

Ja, der er bestemt julefortællinger, der er særligt velegnede til at læse op ved julefrokoster. En god julefortælling til en julefrokost bør være kort og let at følge med i, så alle gæsterne kan få glæde af den uden at miste interessen. Fortællingen bør også have en varm og hyggelig stemning, der kan sprede julestemning og glæde blandt gæsterne. Nogle eksempler på velegnede julefortællinger til julefrokoster inkluderer "Snedronningen" af H.C. Andersen, "En julefortælling" af Charles Dickens og "Nissen hos spækhøkeren" af Jonas Lie. Disse fortællinger har alle en klassisk julestemning og et budskab om kærlighed, venlighed og generøsitet, der passer godt til julefrokostens hyggelige atmosfære.

Hvad er en moderne julefortælling?

En moderne julefortælling kan beskrives som en historie, der afspejler nutidens samfund og værdier, men som stadigvæk har julestemning og traditionelle elementer som fokus. I en moderne julefortælling kan man eksempelvis se en mangfoldighed af familiedynamikker og et samfund, der er mere åbent og tolerant overfor forskelligheder. Fortællingerne kan også have et mere socialt eller politisk budskab og fokusere på at bringe håb og glæde til mennesker i vanskelige situationer. Samtidig vil der ofte stadigvæk være elementer af jul som f.eks. juletræer, julemad og gaver, for at fastholde den traditionelle julestemning. På den måde kan en moderne julefortælling både være relevant og inspirerende for nutidens generationer og samtidig fastholde den magi og glæde, som julen bringer med sig.

Kan man finde julefortællinger fra forskellige tidsperioder i denne kategori?

Ja, det er muligt at finde julefortællinger fra forskellige tidsperioder i denne kategori. Vi har et bredt udvalg af julefortællinger, som spænder fra klassiske fortællinger fra det 19. århundrede til moderne fortællinger fra nutiden. Vores samling af julefortællinger er nøje udvalgt for at give vores læsere en varieret og interessant oplevelse, uanset hvilken tidsperiode de foretrækker. Vi lægger stor vægt på at give vores læsere en bred vifte af julefortællinger, så de kan finde noget, der passer til deres smag og præferencer. Så uanset om du er interesseret i klassiske julefortællinger eller moderne fortællinger, har vi noget for dig i vores samling af julefortællinger.

Filtre Indholdfortegnelse Menu
Top