Udgivet i Alt om jul

5 tips til flot julepynt til døren - både ude og inde

Af Juledekorationer.dk

Hvis du elsker jul og al den pynt, årstiden lægger op til, skal du læse med her. For hoveddøren er nemlig dét sted, mange har svært ved at finde på dekorationer til. Pynt på døren kan være prikken over i’et, særligt hvis resten af dit hus er udsmykket, og for dig, der bor i lejlighed, er det en god måde at få ført dine ambitioner ud i livet!

Julekrans til udenfor

En julekrans er én af de mest populære valg, når det kommer til juledekorationer til døren. Kransen kan være håndlavet af gran, den kan være købt i en blomsterbutik eller en købmand, eller det kan være en kunstig én, som kan bruges år efter år.

Julekransen er desuden også det klassiske tegn på julens kommen. Det er en tidløs form for dekoration, som findes i mange forskellige stilarter, og som er dejlig nem at have med at gøre. Du kan ændre den fra år til år og personliggøre den, tilføje lys, eller vælge den fordi den er mere praktisk.

Uanset hvad, så er en julekrans til døren en nem måde at pynte op udenfor. Kransen kræver ikke mere end et søm eller en krog, som kan bruges til andet i løbet af resten af året, og den gør en stor forskel. Det er en god løsning, som ikke fylder på jorden eller er besværlig at håndtere, men den kan skabe en dejlig stemning! Og så kan du enten lave eller købe én, der passer præcis til din smag.

Guirlande og lys uden- eller indenfor

En guirlande eller en lyskæde, eller begge dele sat sammen, er en flot måde både at dekorere udenfor din hoved- eller bagdør, men kan også skabe en festlig stemning indenfor.

En guirlande af papir eller andet mere sart materiale er selvfølgelig mest velegnet til indenfor, men lyskæder kan bruges på en hvilken som helst side af døren. Nogle er ikke beregnede til udendørs brug, og det er vigtigt, du er sikker, inden du hænger kæden op udenfor.

Det er nemt både at købe og lave en guirlande til udendørs brug. Sørg for, at alting sidder godt fast, så det ikke falder af på grund af vind eller vejr, bliver taget af fugle eller forbipasserende, og så det hele ser pænt ud hele måneden.

Sørg også for at være sikker på, eventuelle lyskæder sidder forsvarligt. Elektricitet er en nødvendighed, og sidder kæden udenfor, skal du være helt sikker på, der ikke kan komme vand til batterierne, eller at strømkilden er forsvarligt installeret.

Sjove juleklistermærker til glas

Hvis du har et vindue i din hoveddør, uanset størrelsen, kan du overveje at anskaffe dig nogle glasklistermærker. Glasklistermærker kan nemt tages af ved slutningen af måneden, men med dem kan du lave et helt nisselandskab i vinduet eller dekorere med de smukkeste snefnug og dyresilhuetter.

Det er en sjov måde at dekorere hoveddøren, som ikke kræver andet, end at du vasker vinduet før klistermærkerne sættes på. Gem papiret, så du kan tage dem af i januar og gemme dem til næste år. Med flotte eller sjove figurer kan du få et smil frem hos dine gæster og forbipasserende, og er vinduet ikke så stort, kan klistermærkerne sprede sig til andre steder i hjemmet!

Klistermærkerne er også en sjov måde for børn at pynte op. Der er ingen søm eller elektricitet involveret, og hvis de ikke ser pæne ud lige dér hvor de sidder, kan de nemt flyttes rundt. De er billigere end fine porcelænsfigurer, så skulle de blive krøllede eller gå i stykke, ødelægger det ikke den gode stemning.

Kravlenisser indenfor

Indenfor kan du også sætte kravlenisser op på døren. Med søm, klister eller kroge kan du have dem kravlende op og ned på døren eller dørkarmen – bare sørg for, de ikke sidder i vejen, så de bliver klemt mod væggen, når døren åbnes og lukkes.

Kravlenisser kan fortælle en hel lille julehistorie alt efter, hvordan du sætter dem op. De kan kravle ind fra døren, op på knagerækken, og ind i stuen, eller de kan stjæle sko og lave ballade i gangen.

Hvis du har en lille entré, er en enkelt nisse eller et par små rigeligt. De giver et nik til julen og er pynt, der fint kan sidde hele måneden, uden du skal tænke på løs gran. Der findes mange forskellige kravlenisser, og hvis du vil sætte dem på din hoveddøre, kan de også titte ud gennem et vindue og holde øje med, hvornår gæsterne ankommer!

En kreativ dør i julemåneden

Det sidste, du også kan overveje, hvis du vil dekorere din dør, er at tænke helt ud af boksen. Med kreativitet kan man komme utrolig langt, og der er mange måder, du kan forvandle hoveddøren til noget julet og unikt.

Har du for eksempel en brun dør, er det nemt at få den til at ligne Rudolf med den røde tud! Vil du gå vildere til værks, kan du også forvandle den til en dør til julemandens værksted, eller du kan få den til at ligne noget fra Snedronningens palads.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, og har du mod og overskud til det, er det værd at se på, hvilke skjulte døre, du kan hive frem i december. Den kreative dør kan også flot sættes sammen med en julet dørmåtte, som byder gæster, nisser og glade, hvidskæggede besøgende velkommen ind i varmen.

Find det du mangler på juledekorationer.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 8.096 produkter fra mere end 225 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 13.322 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:03:14.

55
Produkttyper
8.096
Produkter
225
Forhandlere
13.322
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.